Deixalleries

Les deixalleries són els centres de recepció selectiva de productes per a la reutilització i de residus municipals per a tractaments posteriors: la preparació per a la reutilització , la valorització i la disposició final. Aquestes instal·lacions estant orientades a residus especials en petites quantitats (p.e, pintures, dissolvents, bateries), residus voluminosos (p.e. mobles, electrodomèstics…), vegetals i runes.
La deixalleria és una instal·lació que permet assolir nivells més alts de recollida selectiva i que també pot prestar tasques de suport al servei municipal de recollida de residus.

La deixalleria de Barberà de la Conca va entrar en funcionament el dia 4 de juliol de 2011 i es tracta d’una minideixalleria d’abast municipal.

      Ubicació: Camí de Montblanc, s/n

      Horari:

      Dilluns de 10h a 13h

      Divendres de 15h a 17h

      Dissabte de 10h a 13h i de 15h a 17h

La deixalleria comarcal de l’Espluga de Francolí va entrar en funcionament el novembre de l’any 2006. Està situada a la Camí Molí d’En Guasch.
La deixalleria de l’Espluga de Francolí és de tipus B i d’abast supramunicipalant. És utilitzada pels següents municipis, els quals formen part de la seva àrea d’influència: Vilanova de Prades, Vallclara, Vimbodí, L’Espluga de Francolí, Senan i Blancafort.
Cal tenir en compte que durant el període d’estiu aquesta població augmenta considerablement, ja que la majoria d’aquests municipis tenen un creixement molt important en població estacional.


Telèfon:
648.089.031

      Ubicació: Camí Molí d’en Guasch, s/n

      Horari:

De dilluns a divendres de 9h a 13h i de 16h a 18h

Dissabte de 8.30h a 13.30h

La deixalleria comarcal de Montblanc va entrar en funcionament l’octubre de 2002. Està situada a la Crta N-240 en direcció a l’Espluga de Francolí.
A la deixalleria de Montblanc s’hi poden dur tots aquells residus que no es poden dipositar en els contenidors que hi han situats al carrer.
La deixalleria, de tipus B, ubicada al municipi de Montblanc, és d’abast supramunicipal. És utilitzada pels següents municipis, els quals formen part de la seva àrea d’influència: Montblanc, Vilaverd, Barberà de la Conca, Sarral, Solivella i Pira.
Cal tenir en compte que durant el període d’estiu aquests habitants es dupliquen, ja que la majoria d’aquests municipis tenen un creixement molt important de població de segona residència.


     Telèfon:
680.204.733

     Ubicació: C/ Esmoladors, s/n

     Horari:

     De dilluns a divendres de 9h a 13h i de 16h a 18h

     Dissabte de 8.30h a 13.30h

La deixalleria comarcal de Sta.Coloma de Queralt va entrar en funcionament el novembre de l’any 2000. Està situada a la Crta. de Vallfogona de Riucorb, i actualment s’estan realitzant unes obres d’ampliació.
La deixalleria, de tipus A, ubicada al municipi de Sta.Coloma de Queralt, és d’abast supramunicipal. És utilitzada pels següents municipis, els quals formen part de la seva àrea d’influència: Sta. Coloma de Queralt, Pontils, Rocafort de Queralt, Savallà del Comtat, Forès, Passanant, Vallfogona de Riucorb, Llorac, Conesa i Les Piles.
Cal tenir en compte que durant el període d’estiu aquests habitants es dupliquen, ja que la majoria d’aquests municipis tenen un creixement molt important de població de segona residència.


      Telèfon:
629.932.016

      Ubicació: Ctra. de Vallfogona, s/n

      Horari:

      De dilluns a divendres de  9h a 18:30h

      Dissabte de 9h a 14h

La deixalleria comarcal de Sarral va entrar en funcionament el juliol de l’any 2008. Està situada a la Zona del Picaire i és de tipus Minideixalleria.
Aquesta té la mateixa funció que una deixalleria, fent les adaptacions i els tràmits administratius necessaris perquè es pugui recollir en condicions de seguretat, com a mínim, vidre, paper, envasos, bateries d’automoció, ferralla i electrodomèstics sense CFC, residus municipals especials, pneumàtics i fusta. Amb aquest sistema el recuperador pot aprofitar la fracció dels residus que pugui valoritzar; la resta es dipositen a la deixalleria principal.


      Ubicació:
Camí del Picaire, s/n

      Horari:

      Dimarts de 9h a 14h

      Dijous de 15h a 18h

      Dissabte de 9h a 14h

La deixalleria de Vilaverd va entrar en funcionament el dia 4 de juliol de 2011 i es tracta d’una minideixalleria d’abast municipal.


      Ubicació:
Antiga ctra. de Vilaverd a La Riba, s/n

      Horari:

      Dimarts i dijous de 11h a 13h

      Dissabte de 9h a 13h

La deixalleria comarcal de Vimbodí i Poblet va entrar en funcionament l’octubre de l’any 2009. Està situada a la Crta. N-240.
La minideixalleria, ubicada al municipi de Vimbodí, és d’abast supramunicipal. És utilitzada pels vilatans del municipi, i d’altres persones que viuen en municipis de la seva àrea d’influència.


      Ubicació:
Ctra. N-240, Km 39,5

      Horari:

      Dimarts, dijous i dissabte d’11h a 14h